Objavte kouzlo marocké kuchyně s receptem na jehněčí tagine! Tento tradiční pokrm kombinuje jemné jehněčí s bohatou směsí koření, jako je koriandr, kurkuma a skořice. Doplněné o sušené švestky a mandle, tagine nabízí perfektní rovnováhu mezi sladkým a kořeněným. Připravte se na gastronomický zážitek, který vás přenese přímo do srdce Maroka. Ideální pro rodinný oběd nebo večeři se přáteli. Najděte celý recept a tipy na přípravu na našem webu – vaše chuťové buňky si to zaslouží!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa, nakrájeného na kousky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého skořicového prášku
- 1 lžička kurkumy
- ½ lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky čili prášku (nepovinné)
- 400 g konzervovaných rajčat, nasekaných
- 250 ml vývaru
- 1 citron, nakrájený na plátky
- 200 g sušených švestek nebo meruněk
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Zahřejte olivový olej v tagine nebo hluboké pánvi. Přidejte cibuli a česnek, a restujte, dokud cibule nezesklovatí.
- Přidejte jehněčí maso a opečte ho ze všech stran, dokud nezhnědne.
- Přisypte zázvor, skořici, kurkumu, kmín a čili prášek. Smíchejte a restujte po dobu jedné minuty, než koření provoní maso.
- Přidejte konzervovaná rajčata spolu s jejich šťávou a vývar. Dobře promíchejte.
- Pokračujte v vaření, přikryjte a ztlumte teplotu. Nechejte tagine pomalu dusit po dobu přibližně 90 minut.
- Přidejte plátky citronu a sušené švestky nebo meruňky. Vařte dalších 30 minut, nebo dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kuskusem nebo pečivem pro dokonalý marocký zážitek.




