Aji de gallina je peruánská polévka plná bohatých chutí a koření. Tato lahodná polévka je vytvořena z kuřecího masa, vypečených paprik, mléka a chleba. Vychutnejte si exotické peruánské chuťové zážitky s tímto autentickým receptem na Aji de gallina_soup.
Suroviny
- 500g kuřecího masa (nejlépe stehna)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce žlutého kari koření
- 150g opečených arašídů
- 4 sušené chili papričky
- 3 plátky bílého chleba
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce máslo
- 300ml kuřecího vývaru
- 200ml mléka
- Sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a máslo a opečte nakrájené kuřecí maso spolu s nakrájenou cibulí a česnekem.
- Přidejte kari koření, opečené arašídy a sušené chili papričky. Vařte krátce a poté přidejte nasekaný chléb.
- Přilijte kuřecí vývar a mléko a nechte vařit do měkka.
- Poté směs rozmixujte dohladka a podle chuti osolte a opepřete.
- Podávejte teplé s vařenou rýží.




