Ajiaco de Pollo je kolumbijská pokrm z vařeného kuřecího masa, brambor, kukuřice, avokáda a koriandru, který je oblíbený pro svou bohatou chuť a teplou, sýrovou konzistenci. Podívejte se na náš recept a vychutnejte si tradiční kolumbijskou kuchyni doma!
Suroviny
- 1 kg kuřecího masa (řízky nebo stehna)
- 3 brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 celerová stonka
- 1 kukuřice
- 2 celerové listy
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 l vody
- 200 g bramborových těstovin
- koriandr a sůl podle chuti
Postup
- Nejprve oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek a brambory na malé kousky.
- V hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem.
- Přidejte kuřecí maso a restujte ho dozlatova.
- Přilijte zeleninový vývar a vodu a nechte vařit asi 20 minut.
- Poté přidejte brambory a kukuřici a vařte dalších 15 minut.
- Přidejte celerovou stonku a celerové listy, a nechte vařit dalších 10 minut.
- Nakonec přidejte bramborové těstoviny a vařte do měkka.
- Ochutnejte koriandrem a solí a podávejte teplé.




