Ajiaco de Pollo je kolumbijská pokrm z vařeného kuřecího masa, brambor, kukuřice, avokáda a koriandru, který je oblíbený pro svou bohatou chuť a teplou, sýrovou konzistenci. Podívejte se na náš recept a vychutnejte si tradiční kolumbijskou kuchyni doma!

Suroviny

  • 1 kg kuřecího masa (řízky nebo stehna)
  • 3 brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 celerová stonka
  • 1 kukuřice
  • 2 celerové listy
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 l vody
  • 200 g bramborových těstovin
  • koriandr a sůl podle chuti

Postup

  1. Nejprve oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek a brambory na malé kousky.
  2. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem.
  3. Přidejte kuřecí maso a restujte ho dozlatova.
  4. Přilijte zeleninový vývar a vodu a nechte vařit asi 20 minut.
  5. Poté přidejte brambory a kukuřici a vařte dalších 15 minut.
  6. Přidejte celerovou stonku a celerové listy, a nechte vařit dalších 10 minut.
  7. Nakonec přidejte bramborové těstoviny a vařte do měkka.
  8. Ochutnejte koriandrem a solí a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *