30. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Ajiaco – tradiční kuchařka Kolumbie
zdroj: Recepty 24/7

Ajiaco, tradiční kuchařka Kolumbie – objevte autentický chutný recept na hustou polévku plnou různorodých přísad, které vám přinesou chuť Kolumbie a zahřejí vás od hlavy až k patě. Vyzkoušejte toto tradiční jídlo a přeneste se do exotické kuchyně Jižní Ameriky.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 3 brambory
  • 3 kukuřice na paloučku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 polévková lžíce sušených listů máty
  • 1 polévková lžíce sušeného oregana
  • 1 polévková lžíce koriandru
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 avokádo
  • 1 limetka
  • Slanina a smetana na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi osmažte na kostky nakrájené kuřecí maso spolu s cibulí a česnekem.
  2. Přidejte na kostky nakrájené brambory a kukuřici.
  3. Zalijte vývarem a vařte asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
  4. Přidejte máta, oregano, koriandr, sůl a pepř.
  5. V míse smíchejte avokádo na tenké kousky nakrájené a limetkovou šťávu.
  6. Servírujte ajiaco posypané slaninou a smetanou, s avokádovou směsí na straně.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *