30. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Ajiaco, tradiční kuchařka Kolumbie – objevte autentický chutný recept na hustou polévku plnou různorodých přísad, které vám přinesou chuť Kolumbie a zahřejí vás od hlavy až k patě. Vyzkoušejte toto tradiční jídlo a přeneste se do exotické kuchyně Jižní Ameriky.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 3 brambory
- 3 kukuřice na paloučku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 polévková lžíce sušených listů máty
- 1 polévková lžíce sušeného oregana
- 1 polévková lžíce koriandru
- 1 lžička sůl
- 1 lžička černého pepře
- 1 avokádo
- 1 limetka
- Slanina a smetana na ozdobení
Postup
- Na pánvi osmažte na kostky nakrájené kuřecí maso spolu s cibulí a česnekem.
- Přidejte na kostky nakrájené brambory a kukuřici.
- Zalijte vývarem a vařte asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
- Přidejte máta, oregano, koriandr, sůl a pepř.
- V míse smíchejte avokádo na tenké kousky nakrájené a limetkovou šťávu.
- Servírujte ajiaco posypané slaninou a smetanou, s avokádovou směsí na straně.




