18. 8. 2025
Autor: Martin Roubec
Aloo Gobi s kořenícím masala
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo indické kuchyně s naším receptem na Aloo Gobi s kořenícím masala! Toto vegetariánské jídlo kombinuje brambory (aloo) a květák (gobi) s bohatou směsí koření masala, které dodává jedinečnou chuť a aroma. Naučte se, jak snadno připravit toto zdravé a chutné jídlo, které potěší každého milovníka pikantních chutí. Ideální jako hlavní chod nebo jako doplněk k rýži. Sledujte naše jednoduché kroky a uvařte si autentický Aloo Gobi jako z indické restaurace!

Suroviny

  • 1 středně velká květák (rozložená na růžičky)
  • 2 středně velké brambory (oloupané a nakrájené na kousky)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 čajová lžička římského kmínu (jeera)
  • 1/4 čajové lžičky kurkumy
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička garam masala
  • 1/2 čajové lžičky mletého červeného chilli
  • Sůl podle chuti
  • 1 středně velký rajče, nakrájené
  • Několik stroužků česneku, nakrájených na jemno
  • Fresh coriander leaves for garnish (čerstvé listy koriandru na ozdobu)

Postup

  • Zahřejte olej v hluboké pánvi nebo woku a přidejte římský kmín.
  • Až kmín začne praskat, přidejte česnek a smažte ho, dokud nezačne zlátnout.
  • Přidejte nakrájené brambory, smažte několik minut, pak přidejte květák a smažte, dokud nejsou obě zeleniny poloměkké.
  • Přidejte kurkumu, koriandr, chilli, garam masala a sůl. Dobře promíchejte, aby byly všechny kousky zeleniny pokryté kořením.
  • Přiklopte poklicí a vařte na mírném ohni dokud nejsou zeleniny měkké. Občas promíchejte.
  • Ke konci vaření přidejte nakrájená rajčata a pokračujte v vaření, dokud nejsou rajčata měkká a omáčka zhoustne.
  • Podávejte teplé, ozdobené čerstvými listy koriandru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *