Vyzkoušejte jedinečný recept na Arepas s avokádovým guacamolem a připravte si lahodné kukuřičné placky plněné šťavnatým avokádem. Tento tradiční venezuelský pokrm je snadno připravitelný a skvěle chutná. Nechte se okouzlit kombinací křehkých arepas a krémového guacamolu s českým nádechem. S tímto receptem si určitě uděláte radost! Buďte kreativní a vyzkoušejte nové chuťové kombinace s arepasem a avokádem.
Suroviny
- 2 šálky předvařeného kukuričného mouky
- 2 šálky vody
- 1 avokádo
- 1 rajče
- 1 limetka
- 1/2 cibule
- 1/4 jalapeño paprička
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Smíchejte kukuričnou mouku s vodou a sůlí a vytvořte těsto.
- Těsto nechte odpočinout asi 10 minut.
- Vytvarujte kuličky z těsta a rozetřete je do placků.
- Připravte si pánev s olejem a opékejte arepas z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Pro guacamole oloupejte avokádo, nakrájejte na kostičky a rozmixujte s limetkovou šťávou, nasekaným rajčetem, cibulí, jalapeño papričkou, drceným česnekem, solí a pepřem.
- Servírujte arepas s avokádovým guacamolem.




