14. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Arepas s dušeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Arepas s dušeným masem jsou kolumbijské maisové placky plněné lahodným dušeným masem. Tento recept ti ukáže, jak si jednoduše připravit tuto chutnou a sýtou pochoutku, kterou si zamiluje celá rodina. Nechte se inspirovat tímto tradičním kolumbijským pokrmem a vyzkoušejte ho i vy doma!

Suroviny

  • 2 hrnky vepřového masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na kostky
  • 2 rajčata nahrubo nakrájená
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 červená paprika nakrájená na kostky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce oleje

Postup

  1. Nejprve opečeme maso na oleji dozlatova.
  2. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět.
  3. Poté přidáme rajčata, papriku, česnek, kmín, papriku, sůl a pepř.
  4. Dusíme směs asi 20 minut, dokud není maso měkké.
  5. Hotové dušené maso můžeme podávat s arepas – venezuelskými kukuřičnými placky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *