19. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská empanada se šunkou
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská empanada⁤ se šunkou je lahodný pokrm plný chuti, který si⁣ zamilujete. Tato‌ tradiční argentinská specialita ⁤spojuje ‍šťavnatou šunku s křupavým těstem a⁢ lahodnou náplní. Naučte se, jak snadno a rychle připravit tuto lahodnou empanadu a okořenit‍ svůj jídelníček něčím ⁤novým a⁢ exotickým. Sledujte náš recept a užijte si kousek ⁢argentinské kuchyně přímo u vás doma.⁣

Suroviny

  • 400g hladké mouky
  • 200g másla
  • 200ml ​vody
  • 200g šunky
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 2​ vejce
  • sůl, pepř, ⁢olej

Postup

  1. Nejprve si ⁢připravíme těsto. Smícháme mouku s máslem​ a postupně​ vmícháme vodu, ⁤dokud nedostaneme hladké těsto. ⁣Necháme odpočinout a odpočinuté těsto rozválíme a vykrajujeme ⁢kolečka.
  2. Cibuli a papriku⁤ nakrájíme ‍na drobné kousky ‍a ​orestujeme na pánvi. Přidáme⁣ nakrájenou šunku a osolíme a opepříme podle‌ chuti.
  3. Nakonec ⁤naplníme kolečka těsta šunkovou‍ směsí a ⁤uzavřeme do tvaru empanady. Okraje můžeme zalepit ⁤vidličkou.
  4. Potřeme empanady rozšlehaným⁢ vejcem a upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut, dokud‍ nezezlátne.
  5. Hotové argentinské empanady ⁢se šunkou můžeme podávat teplé jako hlavní chod nebo studené jako svačinu. Dobrou ‌chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *