19. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Argentinská empanada se šunkou je lahodný pokrm plný chuti, který si zamilujete. Tato tradiční argentinská specialita spojuje šťavnatou šunku s křupavým těstem a lahodnou náplní. Naučte se, jak snadno a rychle připravit tuto lahodnou empanadu a okořenit svůj jídelníček něčím novým a exotickým. Sledujte náš recept a užijte si kousek argentinské kuchyně přímo u vás doma.
Suroviny
- 400g hladké mouky
- 200g másla
- 200ml vody
- 200g šunky
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 2 vejce
- sůl, pepř, olej
Postup
- Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku s máslem a postupně vmícháme vodu, dokud nedostaneme hladké těsto. Necháme odpočinout a odpočinuté těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka.
- Cibuli a papriku nakrájíme na drobné kousky a orestujeme na pánvi. Přidáme nakrájenou šunku a osolíme a opepříme podle chuti.
- Nakonec naplníme kolečka těsta šunkovou směsí a uzavřeme do tvaru empanady. Okraje můžeme zalepit vidličkou.
- Potřeme empanady rozšlehaným vejcem a upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut, dokud nezezlátne.
- Hotové argentinské empanady se šunkou můžeme podávat teplé jako hlavní chod nebo studené jako svačinu. Dobrou chuť!




