28. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Argentinská empanada se sýrem je lahodná tradiční argentinská chuťovka plněná sýrem a dalšími lahodnými ingrediencemi. Naučte se, jak jednoduše připravit tyto chutné argentinské občerstvení a okusit autentický argentinský zážitek ve vaší vlastní kuchyni. Berte to jako malý kousek Argentiny přímo do vašeho domova!
Suroviny:
- 400 g hladké mouky
- 200 g másla
- 1 vejce
- 150 g niva sýru
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- sůl, pepř
Postup:
- Ve velké misce smíchejte mouku s rozpuštěným máslem a vejcem.
- Postupně přidávejte vodu, dokud nevytvoříte hladké těsto. Nechte odpočívat v lednici minimálně 30 minut.
- Na pánvi osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli a papriku.
- Přidejte kmín, sladkou papriku, sůl a pepř. Orestujte a nechte vychladnout.
- Rozválejte těsto a vykrájejte kolečka.
- Naplňte kolečka směsí z cibule a papriky, přidejte nastrouhaný sýr.
- Zabalte a uzavřete kraje vidličkou.
- Pek na 180 stupňů asi 20 minut, dokud nejsou empanady zlatavé.





