1. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská empanada se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská ⁢empanada s lahodnou náplní ⁤ze zelí je skvělou⁤ volbou ⁤pro milovníky tradičních argentinských chutí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle ‌připravit lahodnou empanadu plněnou ‍chutným zelím. Vyzkoušejte⁣ tento recept a dopřejte ​si jedinečnou chuť Argentiny přímo v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 1 balení listového ‍těsta
  • 400g mletého masa
  • 1​ cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 ‍lžička kmínu
  • 1 lžička papriky
  • 1 ⁤lžička koriandru
  • 1 lžička ​soli
  • 1/2 hlávky ‌zelí, nakrájené⁤ na ⁤jemné proužky
  • 1 vejce, ⁣na potření

Postup

  1. Na pánvi ​osmahneme cibuli a česnek.
  2. Přidáme mleté maso a‍ orestujeme.
  3. Přidáme kmín, papriku, koriandr ​a sůl, promícháme a⁢ necháme⁣ vychladnout.
  4. K⁢ listovému těstu přidáme nastrouhané zelí a směs s mletým masem. Vytvoříme malé kapsy, které⁣ uzavřeme do tvaru empanady.
  5. Potřeme empanady⁤ rozšlehaným⁤ vejcem a pečeme v ‍troubě předehřáté na‍ 180°C asi​ 20-25 minut, dokud těsto nezezlátne.
  6. Hotové argentinské⁢ empanady⁣ se zelím​ podáváme teplé. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *