1. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Argentinská empanada s lahodnou náplní ze zelí je skvělou volbou pro milovníky tradičních argentinských chutí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit lahodnou empanadu plněnou chutným zelím. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si jedinečnou chuť Argentiny přímo v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 1 balení listového těsta
- 400g mletého masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička soli
- 1/2 hlávky zelí, nakrájené na jemné proužky
- 1 vejce, na potření
Postup
- Na pánvi osmahneme cibuli a česnek.
- Přidáme mleté maso a orestujeme.
- Přidáme kmín, papriku, koriandr a sůl, promícháme a necháme vychladnout.
- K listovému těstu přidáme nastrouhané zelí a směs s mletým masem. Vytvoříme malé kapsy, které uzavřeme do tvaru empanady.
- Potřeme empanady rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20-25 minut, dokud těsto nezezlátne.
- Hotové argentinské empanady se zelím podáváme teplé. Dobrou chuť!




