13. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Argentinská grilovaná masa s chimichurri je lahodný pokrm plný chuti, který si zamilují všichni milovníci grilování. Chimichurri omáčka dodává masu pikantní a osvěžující chuť, která vás rozhodně dostane. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se přímo na argentinský grill!
Suroviny:
- 1 kg hovězího masa (rebríček, hanger steak nebo flank steak)
- 2 česnekové stroužky, nakrájené na jemno
- 1 červená cibule, nakrájená na kolečka
- Čerstvý tymián a rozmarýn
- Sůl a pepř
- Olivový olej
Postup:
- Nejprve si připravte chimichurri: smíchejte česnek, petrželku, citronovou šťávu, červený ocet, červenou papriku, sůl a pepř v mixéru a mixujte dohladka.
- Nařežte maso na menší kusy, osolte, opepřete a potřete olivovým olejem.
- Grilujte maso na rozpálené grilovací pánvi nebo grilu asi 3-4 minuty z každé strany (dle preferovaného stupně propečení).
- Po upečení nechte maso odpočinout asi 5 minut, poté nakrájejte na tenké plátky.
- Servírujte s chimichurri omáčkou a doplňte čerstvým tymiánem a rozmarýnem.




