Argentinské bifteky s chimichurrim jsou lahodné a šťavnaté pokrm, který vás vrátí přímo do argentinských ulic. Tento recept kombinuje grilované bifteky s tradičním chimichurrim, osvěžující bylinkovou omáčkou plnou chuti. Naučte se, jak připravit tuto lahůdku a překvapte své blízké nezapomenutelnou večeří.
Suroviny
- 4 kusy argentinských bifteků
- 1/2 šálku oleje
- 1/4 šálku červeného vinného octa
- 1 cibule, nasekaná
- 1/2 šálku nasekaného petrželového lístku
- 4 stroužky česneku, nasekaného
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička mleté papriky
- 1/2 lyžičky mletého červeného pepře
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- V miske zmiešajte olej, vinný ocot, cibuľu, petržel, cesnak, oregano, papriku, červený pepř, soľ a korenie. Vytvorte marinádu.
- Bifteky vložte do misky a prelejte marinádou. Nechajte odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny alebo cez noc.
- Grilujte bifteky na rozpálenom grile alebo v panvici, kým nie sú dobre prepečené podľa vašej chuti.
- Servírujte s čerstvým chimichurrim a prílohou podľa vlastného výberu.




