30. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanadas s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanadas s chimichurri – tradiční argentinské chuťové lahůdky plné náplně z masa, zeleniny a koření. Vychutnejte si je spolu s osvěžujícím chimichurri omáčkou a dejte své chutě pravý argentinský zážitek. S naším receptem budete připraveni na gastronomickou cestu do Argentiny!

Suroviny

  • 400 g mletého‌ masa (hovězí, vepřové nebo kombinace)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • světlé těsto na empanadas (lze zakoupit hotové nebo si připravit domácí)

Postup

  1. Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou ⁢cibuli a prolisovaný česnek dozlatova.
  2. Přidejme mleté ​maso a za občasného míchání ho propečeme dozlatova.
  3. Přisypeme mletou papriku, ⁣kmín, ⁣koriandr a osolíme​ a opepříme podle⁢ chuti. Dobře promícháme.
  4. Těsto na empanadas ​rozválíme na pomoučené pracovní ploše a vykrajujeme kolečka.
  5. Na ⁣každé kolečko těsta dáme ​lžíci náplně z masa, kraje těsta zlehka‌ navlhčíme ⁢a překlopíme ježka.
  6. Okraje dobře‌ stiskneme, abychom ‌vytvořili‌ pevný závit.
  7. Empanadas dáme na plech vyložený pečicím papírem ‍a dopečeme⁣ v troubě vyhřáté na 180°C asi 20⁣ minut, dokud nejsou zlatavé.

Chimichurri

  • 1 šálek nasekané petržele
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 1/4 šálku čerstvého limetkového džusu
  • 1/2 šálku olivového​ oleje
  • 1 lžička‍ soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky mleté papriky

Postup

  1. V misce smícháme nasekanou petržel, prolisovaný česnek,⁤ limetkový džus, olivový ⁣olej, sůl, pepř a papriku.
  2. Dobře promícháme a necháme louhovat minimálně hodinu,‍ aby chutě dobře promíchaly.
  3. S chimichurri polijeme hotové argentinské empanadas před ⁢podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *