25. 12. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanadas s masa a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanadas⁢ s masem a olivami jsou lahodné plněné pečivo,⁤ které si ⁤zamilujete. Tyto tradiční argentinské pastelky mají křupavou kůrku‍ a‌ chutné nádivky z mletého masa a⁤ oliv, což⁤ je⁤ kombinace, která ohromí vaše chuťové buňky. ⁣S tímto receptem ⁢si můžete přivést kousek argentinské kuchyně a exotických⁢ chutí přímo do vaší​ kuchyně.

Suroviny

  • 300g ⁢hladké⁤ mouky
  • 150g másla
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 200g mletého masa
  • 50g černých⁣ oliv
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Postupně smíchejte mouku, máslo, ⁢vejce a ​špetku soli a zpracujte těsto. Dejte ho odpočinout‍ do lednice a mezitím ‌připravte náplň.
  2. Na rozpálené pánvi ​osmahněte ⁢cibuli a přidejte mleté‍ maso. Promíchejte a osolte,⁤ opepřete⁣ a⁣ přidejte oregano.
  3. Po vychladnutí těsta rozválejte na tenké placky a vykrájejte​ kolečka. Do každého kolečka dejte lžičku náplně a‍ olivu.
  4. Zavřete ⁤empanadu, aby nevytekla náplň, a důkladně zalepte⁢ okraje vidličkou. Pečte v troubě na ⁢180 stupňů dozlatova.
  5. Hotové⁢ empanady​ podávejte ‌teplé s omáčkou dle chuti. Buen provecho!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *