27. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanady se šunkou a sýrem jsou lahodné a syté chuťové lahůdky, které si zamilujete. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou kombinaci křehkého těsta plněného šunkou, sýrem a aromatickými dochucovadly. Navíc je to skvělá možnost, jak si doma vychutnat autentickou argentinskou kuchyni. Nakrmte své chuťové buňky touto lahodnou pochoutkou!
Suroviny
- 400g kynutého těsta na slané pečivo
- 200g šunky nakrájené na kostky
- 200g sýra nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 1 vejce na potření
Postup
- Na pánvi osmahneme cibuli dozlatova.
- Přidáme nakrájenou šunku a smažíme dozlatova.
- Přidáme kmín, papriku, sůl a pepř a promícháme.
- Přidáme nakrájený sýr a necháme ho do zchladnutí smíchaného s ostatními surovinami.
- Těsto rozválíme a vykrojíme z něj kruhy.
- Na každý kruh dáme lžíci náplně, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a empanadu složíme a okraje spojíme.
- Potřeme s rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova.




