24. 12. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Argentinské grillované párky s chimichurry jsou lahodným a exotickým receptem, který určitě potěší vaše chuťové buňky. Chimichurry je typická argentinská omáčka plná bylin a koření, která dodá párkům neodolatelnou chuť a vůni. Nechte se unést do světa argentinské kuchyně a vyzkoušejte tento recept na grilované párky s chimichurry hned teď!
Suroviny
- 4 argentinské párky
- 1/2 šálku olivového oleje
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1/4 šálku čerstvé nasekané petrželky
- 1/4 šálku nasekané čerstvé mäty
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- 1 lyžica čili prášku
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
- Vo veľkej miske zmiešajte olivový olej, cesnak, petrželku, mätu, vínny ocot, čili prášok, soľ a korenie.
- Přidejte párky do zmesi a nechajte marinovat aspoň 30 minút.
- Grilujte párky na grile, kým sa poriadne neupiecú z oboch strán.
- Servírujte párky posiate čerstvou petrželkou a mätou a s prílohou nachystanou podľa vašej chuti.




