19. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný argentinský recept na masové ragú s těstovinami. Kombinace šťavnatého masa, rajčat a aromatických bylinek vytváří bohatou omáčku, která se skvěle hodí k těstovinám. Jednoduchý recept, který si zamilujete!
Suroviny:
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 400g těstovin (např. špagety)
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup:
- Na pánvi osmahneme mleté maso společně s cibulí a česnekem, dokud maso nezezlátne.
- Přidáme nakrájenou papriku a smažíme dalších pár minut.
- Přilijeme krájená rajčata spolu s šťávou z plechovky a přidáme sladkou papriku, oregano, kmín, sůl a pepř. Promícháme a necháme vařit asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- V mezičase uvaříme těstoviny podle návodu na balení.
- Scezené těstoviny smícháme s masovou omáčkou a podáváme posypané nasekanou čerstvou petrželkou.





