Argentinské masové špízy na grilu jsou skvělou volbou pro všechny milovníky grilování. Vychutnejte si lahodnou kombinaci měkkého hovězího masa, omáčky chimichurri a čerstvé zeleniny připravené na otevřeném ohni. Tento recept vám přinese chuť pravé argentinské kuchyně přímo do vaší zahrady. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si neodolatelnou pochoutku pro rodinnou grilovací párty nebo večeři se přáteli. Buďte připraveni na vlnu chutí a vůní Jižní Ameriky!
Suroviny
- 500g hovězího masa (najlepšie ribeye steak)
- 500g vepřového masa (najlepšie vepřová krkovice)
- 500g kuřecího masa (najlepšie kuřecí prsa)
- 2 cibule
- 4 papriky (různých barev)
- 4 stroužky česneku
- Šťáva z 2 citronů
- Sůl a pepř
- Olivový olej
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
Postup
- Nejprve nakrájejte maso na menší kousky a dejte do mísy.
- Přidejte na plátky nakrájenou cibuli, papriky a prolisovaný česnek.
- Připravte marinádu smícháním citronové šťávy, olivového oleje, kmínu, papriky, oregana, soli a pepře.
- Marinujte maso a zeleninu minimálně 2 hodiny v lednici.
- Poté zavřete maso a zeleninu na dřevěné špízy střídavě s masem a zeleninou.
- Grilujte na rozpáleném grilu asi 15-20 minut, obracíte špízy pravidelně.
- Po upečení podávejte špízy s domácí chimichurri omáčkou a křupavým chlebem.




