23. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Argentinské steak s chimichurri sosém je lahodný recept plný jižanských chutí. Grilovaný steak perfektně doplní čerstvý a pikantní chimichurri omáčkou, která dodá jídlu neodolatelnou chuť. Vyzkoušejte tento argentinský klenot a pochutnejte si na autentické jihoamerické kuchyni!
Suroviny
- 2 ks argentinských steaků
- 1 Červená cibule
- 2 Stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného majoránku
- 1 půl lžičky soli
- Čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- Šťáva z 1 lime
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, mletou papriku, sušený majorán, sušený oregano, sůl a pepř.
- Argentinské steaky omyjeme a osušíme. Naklepeme je do měkka, aby se marináda lépe vpila.
- Do marinády vložíme naklepáné steaky a necháme je minimálně hodinu odležet v lednici, ideálně však přes noc.
- Mezitím si připravíme chimichurri omáčku. Do mixéru dáme nakrájenou cibuli, chilli papričku, šťávu z limetky a petržel. Mixujeme do hladké omáčky.
- Steaky vyndáme z lednice a necháme zahřát na pokojovou teplotu. Poté je grilujeme nebo smažíme na pánvi do požadovaného stupně propečení. Občas potíráme marinádou, kterou jsme je nechali odležet.
- Po upečení podáváme steak s chimichurri omáčkou a podáváme s přílohou dle vlastní chuti. Bon appétit!




