23. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské steak s chimichurri sosém
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské steak s chimichurri sosém je lahodný recept plný jižanských chutí. Grilovaný steak perfektně doplní čerstvý a pikantní chimichurri omáčkou, která dodá jídlu neodolatelnou chuť. Vyzkoušejte tento argentinský klenot a pochutnejte si na autentické jihoamerické kuchyni!

Suroviny

  • 2 ks argentinských steaků
  • 1 Červená cibule
  • 2 Stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného majoránku
  • 1 půl lžičky soli
  • Čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Šťáva z 1 lime

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, mletou papriku, sušený majorán, sušený oregano, sůl a pepř.
  2. Argentinské steaky omyjeme a osušíme. Naklepeme je do měkka, aby se marináda lépe vpila.
  3. Do marinády vložíme naklepáné steaky a necháme je minimálně hodinu odležet v lednici, ideálně však přes noc.
  4. Mezitím si připravíme chimichurri omáčku. Do mixéru dáme nakrájenou cibuli, chilli papričku, šťávu z limetky a petržel. Mixujeme do hladké omáčky.
  5. Steaky vyndáme z lednice a necháme zahřát na pokojovou teplotu. Poté je grilujeme nebo smažíme na pánvi do požadovaného stupně propečení. Občas potíráme marinádou, kterou jsme je nechali odležet.
  6. Po upečení podáváme steak s chimichurri omáčkou a podáváme s přílohou dle vlastní chuti. Bon appétit!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *