28. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský empanadas de carne
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanadas de carne jsou křupavé pečené těstoviny plněné lahodnou směsí mletého masa, cibule, papriky a oliv. Tento tradiční argentinský pokrm je oblíbený pro svou výraznou chuť a jednoduchou přípravu. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělý kulinářský zážitek z argentinské kuchyně.

Suroviny

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nasekaná na drobno
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 červená paprika, nasekaná na kostičky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • listové těsto na empanadas (lze zakoupit hotové nebo si připravit domácí)
  • 1 vejce, rozšlehané na potření

Postup

  1. Na pánvi osmahneme cibuli do zlatova, přidáme česnek a chvíli restujeme.
  2. Přidáme mleté maso a smažíme dozlatova. Přidáme papriku, kmín, papriku, oregano, sůl a pepř. Promícháme a dusíme asi 10 minut.
  3. Na hotové kruhy těsta (cca 12 cm) dáme lžíci hovězí směsi, složíme na půl a okraje přimáčkneme vidličkou.
  4. Empanadas potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nezezlátne.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *