28. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanadas de carne jsou křupavé pečené těstoviny plněné lahodnou směsí mletého masa, cibule, papriky a oliv. Tento tradiční argentinský pokrm je oblíbený pro svou výraznou chuť a jednoduchou přípravu. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělý kulinářský zážitek z argentinské kuchyně.
Suroviny
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nasekaná na drobno
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 červená paprika, nasekaná na kostičky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky sušeného oregana
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- listové těsto na empanadas (lze zakoupit hotové nebo si připravit domácí)
- 1 vejce, rozšlehané na potření
Postup
- Na pánvi osmahneme cibuli do zlatova, přidáme česnek a chvíli restujeme.
- Přidáme mleté maso a smažíme dozlatova. Přidáme papriku, kmín, papriku, oregano, sůl a pepř. Promícháme a dusíme asi 10 minut.
- Na hotové kruhy těsta (cca 12 cm) dáme lžíci hovězí směsi, složíme na půl a okraje přimáčkneme vidličkou.
- Empanadas potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nezezlátne.




