22. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský gaučo steak s chimichurrim
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský gaučo steak s chimichurrim je lahodný recept plný chuti a aromatu. Skvělý způsob, jak si vychutnat tradiční argentinské grilované maso s osvěžující chimichurri omáčkou. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se do argentinských krajů plných lahodných chutí! Jistě si ho zamilujete.

Suroviny:

  • 4 kusy hovězího steaku (cca 200g každý)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1/2 šálku nasekané petržele
  • 1/4 šálku nasekaného čerstvého kmínu
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1/2 čajové lžičky chilli papričky
  • 1/2 čajové lžičky sušené oregano
  • 1/4 šálku červeného vinného octa
  • 1/2 šálku olivového oleje

Postup:

  1. Nejprve si připravte chimichurri omáčku. V míse smíchejte petržel, kmín, česnek, chilli papričku, oregano, ocet a olej. Osolte a opepřete podle chuti. Chimichurri nechte odpočívat minimálně hodinu, ideálně přes noc, aby chutě dobře promíchaly.
  2. Počkáte, až se maso dostane na pokojovou teplotu 30-60 minut.
  3. Před grilováním osušte steaky kuchyňským papírem a osolte a opepřete z obou stran.
  4. Grilujte steaky na rozpáleném grilu podle vaší preference (na medium rare nebo well done).
  5. Po upečení nechte steaky odpočinout 5-10 minut pod fólií, aby šťáva zůstala uvnitř a maso zůstalo šťavnaté.
  6. Před podáváním steaky přelijte chimichurri omáčkou a servírujte s pečenými brambory a zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *