Objevte chuťové potěšení s receptem na argentinský steak s avokádem, perfektním spojením kvalitního masa a svěžího ovoce. Tento recept vás naučí, jak správně připravit steak do dokonalého stupně propečení a jak v kombinaci s krémovým avokádem vytvořit nezapomenutelný kulinářský zážitek. Ideální volba pro sváteční oběd nebo romantickou večeři. Zkuste náš jednoduchý návod krok za krokem a připravte si luxusní jídlo ve stylu argentinských gaučů doma!

Suroviny

  • 1 velký steak (např. ribeye nebo sirloin)
  • 1 zralé avokádo
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvá koriandr
  • Šťáva z 1 limetky
  • Olivový olej

Postup

  1. Steak nechte hodinu před vařením přijít na pokojovou teplotu. Osolte a opepřete obě strany.
  2. Připravte gril nebo pánev na středně vysokou teplotu a dobře ji rozpalte.
  3. Steak pečte 4-5 minut z každé strany nebo do požadovaného stupně propečení.
  4. Po upečení steak nechte alespoň 5 minut odpočinout na talíři přikrytý alobalovou fólií.
  5. Mezitím připravte avokádo. Avokádo rozkrojte, odstraňte pecku, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  6. Avokádo pokapejte limetkovou šťávou a posypte nasekaným koriandrem.
  7. Restovaný steak nakrájejte na plátky, přidejte připravené avokádo a podávejte. Pokapte olivovým olejem pro dokonalou chuť.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *