Zážitek z íránské kuchyně s tradiční nudlovou polévkou Aš-e reshte plnou chutí a vůní Orientu. Vyzkoušejte tento autentický recept a okořeňte svůj jídelníček novými exotickými lahůdkami.
Suroviny
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 200g nudlí
- 200g fazolí
- 200g cizrny
- salám
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme rajčatový protlak, kurkumu, kmín a skořici a promícháme.
- Přidáme nudle, fazole a cizrnu a zalijeme vodou.
- Vše vaříme do změkčení nudlí a fazolí.
- Polévku ochutíme solí a pepřem a můžeme přidat další koření podle chuti.
- Servírujeme polévku posypanou nasekanou petrželkou a podáváme s kousky salámu.




