12. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodné argentinské asado na grilu s osvěžujícím chimichurri omáčkou. Tento recept vám ukáže, jak správně připravit skvělé grilované maso s pikantní omáčkou, která dodá vašemu jídlu skvělou chuť a vůni. Vyzkoušejte tento tradiční argentinský pokrm a udělejte si radost i svým chuťovým buňkám!
Suroviny
- 1,5 kg hovězího masa (např. svíčková)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 4 rajčata
- Čerstvý tymián, oregano a rozmarýn
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. Rozmixujeme cibuli, česnek, papriky a rajčata do hladké konzistence. Přidáme čerstvé bylinky, olivový olej, sůl a pepř podle chuti. Omáčku necháme odležet alespoň hodinu v lednici.
- Maso osolíme a opepříme a necháme marinovat v chimichurri omáčce minimálně 2 hodiny nebo přes noc.
- Před grilováním maso vyndáme z marinády a necháme zhruba 30 minut odpočinout na pokojové teplotě.
- Gril předehřejeme na střední teplotu a maso pečeme přibližně 10-15 minut na každé straně podle preferovaného propečení.
- Po upečení necháme maso ještě chvíli odpočinout pod fólií, pak nakrájíme na plátky a podáváme s připraveným chimichurri omáčkou.




