12. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Asado na grilu s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodné argentinské asado na grilu s osvěžujícím chimichurri omáčkou. Tento recept vám ukáže, jak správně připravit skvělé grilované maso s pikantní omáčkou, která dodá vašemu jídlu skvělou chuť a vůni. Vyzkoušejte tento tradiční argentinský pokrm a udělejte si radost i svým chuťovým buňkám!

Suroviny

  • 1,5 kg hovězího masa (např. svíčková)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 zelená paprika
  • 4 rajčata
  • Čerstvý tymián, oregano a rozmarýn
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. Rozmixujeme cibuli, česnek, papriky a rajčata do hladké konzistence. Přidáme čerstvé bylinky, olivový olej, sůl a pepř podle chuti. Omáčku necháme odležet alespoň hodinu v lednici.
  2. Maso osolíme a opepříme a necháme marinovat v chimichurri omáčce minimálně 2 hodiny nebo přes noc.
  3. Před grilováním maso vyndáme z marinády a necháme zhruba 30 minut odpočinout na pokojové teplotě.
  4. Gril předehřejeme na střední teplotu a maso pečeme přibližně 10-15 minut na každé straně podle preferovaného propečení.
  5. Po upečení necháme maso ještě chvíli odpočinout pod fólií, pak nakrájíme na plátky a podáváme s připraveným chimichurri omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *