19. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Asado s chorizem a empanadas je argentinské tradiční jídlo, připravené z grilovaného masa, pikantního choriza a chutných empanadas. Tento recept je skvělým způsobem, jak si vychutnat autentickou argentinskou kuchyni doma. Vyzkoušejte ho ještě dnes a připravte si skvělou chuťovou lahůdku!
Suroviny:
- 1 kg hovězího masa (např. žebra, krkovička)
- 500 g choriza
- Na empanadas:
- 400 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 ml vody
- Náplň podle chuti (např. mleté maso, cibule, paprika)
- Sůl, pepř, koření dle chuti
Postup:
- Maso očistěte a nakrájejte na menší kusy. Namočte do marinády z oleje, soli, pepře a koření. Nechte odležet minimálně 1 hodinu.
- Připravte gril a rozpalte ho na střední teplotu. Na rozpálený gril položte maso a chorizo a postupně grilujte do žádoucího stupně propečení.
- Mezitím připravte těsto na empanadas. Smíchejte mouku, máslo, vodu a špetku soli. Vyválejte těsto a nakrájejte na menší kruhy. Na každý kruh dejte lžíci náplně, složte a okraj zapečte.
- Hotové empanadas dejte na gril a pečte do zrumění.
- Smažené empanadas podávejte s asadem a chorizem. Dobrou chuť!




