30. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Asado s provensálskými bylinkami je tradiční argentinské grilované jídlo, které se připravuje s využitím aromatických provensálských bylinek. Tento recept vám ukáže, jak připravit lahodné a voňavé asado plné chuti a vůně bylinek. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 kg hovězího masa na grilování
- 4 stroužky česneku
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 lžíce čerstvě nasekané směsi provensálských bylinek (rozmarýn, tymián, oregano)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Načíste česnek a smíchejte ho s olivovým olejem a provensálskými bylinkami.
- Vytvořte marinádu tím, že tuto směs zmačkáte vidličkou nebo v mixéru a promíchejte ji do hovězího masa.
- Dejte maso do lednice a nechte marinovat minimálně 2 hodiny nebo přes noc.
- Zahřejte gril a grilujte maso do požadované stupně propečení.
- Před podáváním nechte maso odpočinout a naporcujte ho.




