19. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová
Ašlama – kuřecí polévka s cizr­nou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou recepturu na tradiční tureckou polévku Ašlama s kuřecím masem a cizr­nou. Tato chutná a zdravá polévka je snadno připravitelná a jistě potěší celou rodinu nebo hosty. Podívejte se na náš krok za krokem postup a užijte si lahodnou chuť exotických koření a kvalitních surovin.

Suroviny

  • 400g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky skořice
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a zprudka osmažíme.
  2. Přidáme na kroužky nakrájené mrkve, cizrnu včetně šťávy z konzervy, rajčatový protlak a koření.
  3. Zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené a dusíme tak dlouho, dokud maso a zelenina nejsou měkké.
  4. Případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *