19. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou recepturu na tradiční tureckou polévku Ašlama s kuřecím masem a cizrnou. Tato chutná a zdravá polévka je snadno připravitelná a jistě potěší celou rodinu nebo hosty. Podívejte se na náš krok za krokem postup a užijte si lahodnou chuť exotických koření a kvalitních surovin.
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 plechovka cizrny
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky skořice
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a zprudka osmažíme.
- Přidáme na kroužky nakrájené mrkve, cizrnu včetně šťávy z konzervy, rajčatový protlak a koření.
- Zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené a dusíme tak dlouho, dokud maso a zelenina nejsou měkké.
- Případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.




