Zkuste připravit úžasnou indonéskou kari s kuřecím masem podle receptu naší babičky. Tato lahodná exotická směs koření a omáček rozproudí vaše smysly a zaručeně vás uchvátí svým bohatým a intenzivním chuťovým zážitkem. Připravte si jedinečnou indonéskou kari doma a nechte se unést vůní a chutí Orientu. Naplňte vaši kuchyni vůní koření a začněte vařit!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule nakrájené na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku utřeného
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem.
  2. Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
  3. Přidejte kari pastu a dobře promíchejte.
  4. Na závěr přilijte kokosové mléko a promíchejte.
  5. Přidejte sůl a cukr a nechte vařit asi 15 minut na mírném ohni.
  6. Po uvaření můžete kari servírovat s rýží a ozdobit petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *