Zkuste připravit úžasnou indonéskou kari s kuřecím masem podle receptu naší babičky. Tato lahodná exotická směs koření a omáček rozproudí vaše smysly a zaručeně vás uchvátí svým bohatým a intenzivním chuťovým zážitkem. Připravte si jedinečnou indonéskou kari doma a nechte se unést vůní a chutí Orientu. Naplňte vaši kuchyni vůní koření a začněte vařit!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na drobné kousky
- 3 stroužky česneku utřeného
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
- Přidejte kari pastu a dobře promíchejte.
- Na závěr přilijte kokosové mléko a promíchejte.
- Přidejte sůl a cukr a nechte vařit asi 15 minut na mírném ohni.
- Po uvaření můžete kari servírovat s rýží a ozdobit petrželkou.




