Bábovka s jablky a skořicí je lahodný dezert plný šťavnatých kousků jablek a aromatické skořice. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit tuto lahůdku doma a udělat z ní dokonalý zážitek pro vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš krok za krokem recept a pusťte se do pečení!
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 200 g másla
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 2 jablka
- 1 lžička skořice
- 1 prášek do pečiva
Postup
- Nastrouhejte jablka a smíchejte s lžičkou skořice.
- V míse smíchejte máslo a cukr, dokud není směs pěnivá.
- Přidejte postupně vejce a dále šlehejte.
- Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto promíchejte.
- Přidejte nastrouhaná jablka se skořicí a promíchejte.
- Těsto vlijte do formy na bábovku a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut.
- Nechte bábovku vychladnout a podávejte. Dobrou chuť!




