23. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné kouzlo kofta masa s tímto jednoduchým receptem. Kombinace výrazných koření a mletého masa vytvoří skvělou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento tradiční indický pokrm a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí, jehněčí nebo kuřecí)
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 vejce
- 2 plné lžičky mletého kmínu
- 1 plná lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- Špetka soli
- 2 lžíce oleje
Postup
- V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, kmín, skořici, pepř, koriandr a špetku soli. Dobře promíchejte a nechte odpočinout přibližně 30 minut.
- Ve velké pánvi zahřejte olej a formujte z masa menší kuličky ve tvaru kofta. Smažte je na středním ohni, dokud nejsou z obou stran zlatě hnědé a průpečné.
- Podávejte kofta maso s rýží, salátem nebo omáčkou na bázi jogurtu. Dobrou chuť!




