28. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Báječný perský pilaf s jehněčím je lahodný a exotický recept, který okouzlí vaše chuťové buňky. Jehněčí maso se spojuje s kořeněnou rýží, sušenými plody a oříšky, vytvářející tak nezapomenutelnou kombinaci chutí. Připravte si tento nádherný pokrm a dopřejte si skvělý zážitek ze stravování.
Suroviny
- 300g jehněčího masa
- 2 šálky basmati rýže
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička skořice
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravíme maso – nakrájíme ho na menší kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
- Cibuli a česnek si nakrájíme na drobno.
- V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezltnou.
- Přidáme maso a koření (kurkumu, skořici, koriandr a kmín) a restujeme dozlatova.
- Přilijeme vodu nebo vývar, aby maso bylo ponořené a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké.
- Přidáme omytou rýži a zalijeme vodou tak, aby byla všechna rýže ponořená.
- Přivedeme k varu, přiklopíme poklicí a snížíme plamen na minimum. Vaříme do měkka rýže, občas promícháváme.
- Pokud je pilaf příliš suchý, můžeme přidat trochu vody a nechat uvařit do měkka.
- Hotový pilaf servírujeme posypaný nasekanou petrželkou.





