28. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová
Báječný perský pilaf s jehněčím
zdroj: Recepty 24/7

Báječný perský pilaf s jehněčím je lahodný a exotický recept, který okouzlí vaše chuťové buňky. Jehněčí maso se spojuje s kořeněnou rýží, sušenými plody a oříšky, vytvářející tak nezapomenutelnou kombinaci chutí. Připravte si tento nádherný pokrm a dopřejte si skvělý zážitek ze stravování.

Suroviny

  • 300g jehněčího masa
  • 2 šálky basmati rýže
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravíme maso – nakrájíme ho na menší kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
  2. Cibuli a česnek si nakrájíme na drobno.
  3. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezltnou.
  4. Přidáme maso a koření (kurkumu, skořici, koriandr a kmín) a restujeme dozlatova.
  5. Přilijeme vodu nebo vývar, aby maso bylo ponořené a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké.
  6. Přidáme omytou rýži a zalijeme vodou tak, aby byla všechna rýže ponořená.
  7. Přivedeme k varu, přiklopíme poklicí a snížíme plamen na minimum. Vaříme do měkka rýže, občas promícháváme.
  8. Pokud je pilaf příliš suchý, můžeme přidat trochu vody a nechat uvařit do měkka.
  9. Hotový pilaf servírujeme posypaný nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *