Vyzkoušejte náš recept na lahodnou baklavu s medem a ořechy. Tato sladkost s křehkými vrstvami těsta a bohatou náplní ořechů je dokonalým dezertem k jakékoli příležitosti. Naučte se, jak snadno připravit tradiční medovou baklavu doma a dostat se na chuť výborného kousku Orientu. Jemná sladkost, která rozhodně potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 450 g listového těsta
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 150 g másla
- 150 g medu
- 150 g cukru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Nejprve připravte náplň tak, že smícháte mleté ořechy, skořici, vanilkový extrakt a cukr.
- Roztavte máslo a přidejte k němu med, nechte chvíli vařit a následně odstavte z ohně.
- Na plech položte jednu vrstvu těsta, potřete máslem a medem, poté posypte náplní z ořechů.
- Pokračujte ve vrstvení těsta, másla, medu a náplně, dokud nedojdou suroviny.
- Nezapomeňte před samotným pečením nařezat baklavu na čtverečky nebo romby.
- Pak dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečte asi 30 minut, dokud není baklava zlatavě hnědá.
- Nechejte vychladnout a můžete podávat. Dobrou chuť!




