Užijte si lahodnou baklavu plnou sladkých datlí a křupavých oříšků s tímto receptem. Tento tradiční dezert z Blízkého Východu je bohatý na chuť a zároveň křehký a sladký. Nenechte si ujít tuto lahodnou pochoutku!

Suroviny

  • 450g listového těsta
  • 200g nasekaných vlašských ořechů
  • 150g nasekaných mandle
  • 150g nasekaných lískových oříšků
  • 200g nasekaných datlí
  • 150g másla
  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 200g cukru
  • 200ml vody

Postup

  1. Nejprve rozehřejeme troubu na 180 °C a připravíme plech potřený máslem.
  2. V misce smícháme vlašské ořechy, mandle, lískové oříšky, datle, skořici a hřebíček.
  3. Na plechu rozprostřeme jednu vrstvu listového těsta a potřeme máslem. Pak přidáme vrstvu oříškové směsi a opět pokapejte máslem.
  4. Pokračujeme postupným vrstvením těsta a oříškové směsi, dokud nám nedojde těsto.
  5. Poté plech dáme do trouby a pečeme asi 45 minut, nebo dokud není baklava zlatavá.
  6. V hrnci smícháme cukr a vodu a přivedeme k varu, poté stáhneme plamen na minimum a necháme siří, dokud nevznikne sirupová konzistence.
  7. Poté sirupem zalijeme vypečenou baklavu a necháme vychladnout.
  8. Nakonec baklavu nakrájíme na čtverečky a podáváme. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *