2. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava s ořechy a medem.
zdroj: Recepty 24/7

Baklava s ořechy a medem je tradiční orientální dezert plný sladkosti a lahodné chuti. Tento recept vás naučí, jak jednoduše připravit tuto lahůdku doma. Dejte si kousek baklavy plné výrazné chuti ořechů a sladkého medu a dopřejte si nezapomenutelný zážitek pro své chuťové buňky. S tímto receptem nikdy nemůžete udělat chybu!

Suroviny

  • 450g plátkového těsta
  • 200g mletých vlašských ořechů
  • 100g másla
  • 1 lžíce skořice
  • 200g cukru
  • 200g medu
  • 200ml vody

Postup

  1. Nejprve si rozkrojte plátkové těsto na plátky podle pokynů na obalu a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Smíchejte mleté ořechy s máslém a skořicí a rovnoměrně rozprostřete směs na vrstvě těsta.
  3. Na vrstvu ořechů opět přidáme další vrstvu těsta, a to stejným způsobem jako předtím.
  4. Poté si připravíme sirup smícháním cukru, medu a vody a přivedeme ho k varu. Po vaření sirup necháme vychladnout.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut nebo dokud baklava nezezlátne.
  6. Po upečení zalijeme studeným sirupem, necháme vychladnout a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *