2. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Baklava s ořechy a medem je tradiční orientální dezert plný sladkosti a lahodné chuti. Tento recept vás naučí, jak jednoduše připravit tuto lahůdku doma. Dejte si kousek baklavy plné výrazné chuti ořechů a sladkého medu a dopřejte si nezapomenutelný zážitek pro své chuťové buňky. S tímto receptem nikdy nemůžete udělat chybu!
Suroviny
- 450g plátkového těsta
- 200g mletých vlašských ořechů
- 100g másla
- 1 lžíce skořice
- 200g cukru
- 200g medu
- 200ml vody
Postup
- Nejprve si rozkrojte plátkové těsto na plátky podle pokynů na obalu a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem.
- Smíchejte mleté ořechy s máslém a skořicí a rovnoměrně rozprostřete směs na vrstvě těsta.
- Na vrstvu ořechů opět přidáme další vrstvu těsta, a to stejným způsobem jako předtím.
- Poté si připravíme sirup smícháním cukru, medu a vody a přivedeme ho k varu. Po vaření sirup necháme vychladnout.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut nebo dokud baklava nezezlátne.
- Po upečení zalijeme studeným sirupem, necháme vychladnout a můžeme podávat.




