28. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava s pistáciemi a mandlemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento tradiční recept na lahodnou baklavu s pistáciemi a mandlemi. Skvělá kombinace křehkého těsta a bohaté náplně z ořechů vás jistě okouzlí! Naučte se, jak připravit tuto sladkou pochoutku a udělejte si radost svému chuťovému pohárku. Sledujte náš jednoduchý postup a naučte se, jak vyrobit dokonalou baklavu s pistáciemi a mandlemi jako profi kuchaři. Vaše rodina a přátelé budou nadšení!

Suroviny

  • 450g listového těsta
  • 200g nasekaných pistácií
  • 100g nasekaných mandlí
  • 200g másla
  • 200g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200ml vody

Postup

  1. Nejprve rozpusťte máslo a smíchejte ho se skořicí a vanilkovým extraktem.
  2. Vymažte plech máslem a vrstvěte do něj těsto a máslo s pistáciemi a mandlemi střídavě. Každou vrstvu lehce pokapejte máslem.
  3. Pečte baklavu v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut, dokud není těsto krásně zlatavé.
  4. Zatímco se baklava peče, připravte si sirup. Smíchejte cukr a vodu a vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud se cukr nerozpustí a sirup se zahuští.
  5. Po upečení baklavu vyndejte z trouby a nařežte na čtverečky. Každý čtvereček zalijte sirupem a nechte dobře vychladnout.
  6. Baklava s pistáciemi a mandlemi je hotová k podávání!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *