11. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová
Baklava s vlašskými ořechy a medem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodnou baklavu s vlašskými ořechy a medem. Tato tradiční orientální sladkost přináší dokonalou kombinaci křupavého těsta, jemného medu a aromatických ořechů. Dejte si kousek této lahůdky a dopřejte si chuťový zážitek jako žádný jiný. S naším receptem na baklavu si užijete opravdový kulinářský zážitek!

Suroviny:

  • 500 g lívaneho cesta
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 150 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 g medu
  • skořice

Postup:

  1. Nejprve si připravíme náplň. Smícháme mleté vlašské ořechy s moučkovým cukrem a skořicí.
  2. Rozpustíme máslo a pomocí štětce vymažeme formu na pečení.
  3. Natrháme lívané cesto na menší kousky. Položíme jeden kousek cesta do formy, potřeme máslem a posypeme náplní z ořechů. Postup opakujeme, dokud nepoužijeme všechno cesto a náplň.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut, dokud baklava nezezlátne.
  5. Před podáváním zalijeme medem a necháme zchladnout.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *