11. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodnou baklavu s vlašskými ořechy a medem. Tato tradiční orientální sladkost přináší dokonalou kombinaci křupavého těsta, jemného medu a aromatických ořechů. Dejte si kousek této lahůdky a dopřejte si chuťový zážitek jako žádný jiný. S naším receptem na baklavu si užijete opravdový kulinářský zážitek!
Suroviny:
- 500 g lívaneho cesta
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 150 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 100 g medu
- skořice
Postup:
- Nejprve si připravíme náplň. Smícháme mleté vlašské ořechy s moučkovým cukrem a skořicí.
- Rozpustíme máslo a pomocí štětce vymažeme formu na pečení.
- Natrháme lívané cesto na menší kousky. Položíme jeden kousek cesta do formy, potřeme máslem a posypeme náplní z ořechů. Postup opakujeme, dokud nepoužijeme všechno cesto a náplň.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut, dokud baklava nezezlátne.
- Před podáváním zalijeme medem a necháme zchladnout.




