Osvěžující kombinace​ medu a sezamu se snoubí v​ tradičním⁢ receptu na sladkou baklavu. Udělejte si sami tuto lahodnou pochoutku plnou orientálních chutí a vášnivých vůní.‍ S receptem na ‍baklavu se⁣ sezamem a ‍medem nezklamete⁤ ani ty nejnáročnější ⁣gurmány! Zkuste ho hned!

Suroviny

  • 450 g ​lískových ořechů
  • 450 g ‌másla
  • 450 ⁤g plátkového těsta
  • 200 g sezamových semínek
  • 200 g cukru
  • 200​ ml ‍medu

Postup

  1. Nejprve ​si⁤ připravíme náplň – jemně‍ nasekané lískové ořechy smícháme se sezamovými semínky a cukrem.
  2. Roztavíme máslo a štědře potřeme dno pekáče.
  3. Na dno ‌pekáče​ vložíme první vrstvu ⁢plátkového ​těsta a‌ potřeme máslem.
  4. Na těsto ‍rozprostřeme část⁢ náplně a‌ pokračujeme⁤ střídáním⁤ vrstev těsta a náplně.
  5. Před poslední ‍vrstvou těsta⁢ zalijeme medem⁢ a zbytkem rozpuštěného másla.
  6. Baklavu‌ před pečením ‍nakrájíme na‍ kousky​ a pečeme⁢ v předem vyhřáté troubě na⁤ 180°C‌ asi‌ 30-40⁤ minut, dokud není zlatavá.
  7. Po upečení necháme baklavu ⁢vychladnout a krájíme ⁣na ‌požadované porce.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *