Ochutnejte lahodný ⁣recept‌ na baklažánový⁣ rohlík s tahinovou omáčkou! Tento jednoduchý ⁣a zdravý pokrm je ‍ideální volbou pro⁢ vegetariány i vegany. Vyzkoušejte ‍ho ještě​ dnes a‌ užijte ⁤si bohatou chuť tahinové omáčky doplněnou chutnými kousky⁣ pečeného​ baklažánu.

Suroviny

  • 2 ​baklažány
  • 2‍ lžíce‍ olivového oleje
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 ⁣čajové lžičky⁣ černého pepře
  • 1/4 šálku⁣ tahinu
  • 2 stroužky česneku,‌ rozmačkané
  • šťáva z‌ 1 citronu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/4 šálku nasekané​ petržele

Postup

  1. Na plech ‌si dejte nařezané​ baklažány a potřete‍ je olivovým​ olejem, solí a pepřem. Pečte v‍ předehřáté troubě na 200 stupňů ‍asi 20 minut, ‍dokud ⁢nejsou měkké a‌ lehce zhnědnuté.
  2. Mezitím si ⁤připravte tahinovou omáčku. V míse smíchejte​ tahini, česnek, ​citronovou⁢ šťávu, kmín a petržel. Dochutíme solí a ⁢pepřem podle chuti.
  3. Poté, co⁢ jsou baklažány hotové, nechte je zchladnout a pak je‌ natrhané na proužky a smažte je⁣ na pánvi dozlatova.
  4. Hotové proužky baklažánu navineme⁣ do ⁣měkkého chleba a⁤ podáváme s tahinovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *