Ochutnejte lahodný recept na baklažánový rohlík s tahinovou omáčkou! Tento jednoduchý a zdravý pokrm je ideální volbou pro vegetariány i vegany. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si bohatou chuť tahinové omáčky doplněnou chutnými kousky pečeného baklažánu.
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky černého pepře
- 1/4 šálku tahinu
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/4 šálku nasekané petržele
Postup
- Na plech si dejte nařezané baklažány a potřete je olivovým olejem, solí a pepřem. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut, dokud nejsou měkké a lehce zhnědnuté.
- Mezitím si připravte tahinovou omáčku. V míse smíchejte tahini, česnek, citronovou šťávu, kmín a petržel. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Poté, co jsou baklažány hotové, nechte je zchladnout a pak je natrhané na proužky a smažte je na pánvi dozlatova.
- Hotové proužky baklažánu navineme do měkkého chleba a podáváme s tahinovou omáčkou.




