28. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš jedinečný recept na baklažánový třpytivý dip plný lahodných chutí a aromat. Skvělá volba pro každou příležitost, která potěší i ty nejnáročnější gurmety. S námi se stane příprava delikátních pokrmů snadnou a zábavnou záležitostí! Zjistěte, jak na to a vyzkoušejte si ho doma ještě dnes.
Suroviny
- 1 středně velký baklažán
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- Čerstvá nasekaná petržel na ozdobu
- Sůl a pepř na dochucení
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Baklažán omyjte a překrojte na poloviny. Nakrájejte do mřížky a vložte na plech s pečicím papírem.
- Pečte baklažán asi 30 minut nebo dokud není měkký. Vyndejte a nechte vychladnout.
- Vezměte sušeného baklažánu a vydlabejte měkké maso vidličkou do mixéru.
- Přidejte olivový olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu a sůl a pepř. Mixujte na hladkou hmotu.
- Pokud je dip příliš hustý, přidejte trochu vody nebo olivového oleje.`
- Přesuňte do misky a ozdobte nasekanou petrželí. Podávejte s křupavými hříbky nebo zeleninovými palčinkami.




