28. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová
Baklažánový Třpytivý Dip
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš jedinečný recept na baklažánový třpytivý dip plný lahodných chutí a aromat. Skvělá volba pro každou příležitost, která potěší i ty nejnáročnější gurmety. S námi se stane příprava delikátních pokrmů snadnou a zábavnou záležitostí! Zjistěte, jak na to a vyzkoušejte si ho doma ještě dnes.

Suroviny

  • 1 středně velký baklažán
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Čerstvá nasekaná petržel na ozdobu
  • Sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. Baklažán omyjte a překrojte na poloviny. Nakrájejte do mřížky a vložte na plech s pečicím papírem.
  3. Pečte baklažán asi 30 minut nebo dokud není měkký. Vyndejte a nechte vychladnout.
  4. Vezměte sušeného baklažánu a vydlabejte měkké maso vidličkou do mixéru.
  5. Přidejte olivový olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu a sůl a pepř. Mixujte na hladkou hmotu.
  6. Pokud je dip příliš hustý, přidejte trochu vody nebo olivového oleje.`
  7. Přesuňte do misky a ozdobte nasekanou petrželí. Podávejte s křupavými hříbky nebo zeleninovými palčinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *