8. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Bakso – indonéská polévka se masovými kuličkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte exotickou indonéskou specialitu – bakso, lahodnou polévku plnou masových kuliček. Připravte si tuto chutnou a aromatickou pochoutku doma a okuste autentickou indonéskou kuchyni. S receptem na bakso se stanete skutečným mistrem vaření!

Suroviny

  • 400g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • 100g tapiokové mouky
  • 3 stroužky česneku (sekané)
  • 1 červená cibule (nakrájená na drobné kousky)
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kuminu
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 1 litr masového vývaru
  • vařená nudle
  • mladá cibulka (na ozdobení)
  • čerstvá koriandr (na ozdobení)

Postup

  1. V misce smíchejte mleté maso, tapiokovou mouku, česnek, cibuli, koriandr, kumin, pepř, sůl a vejce. Vzniklou směs důkladně promíchejte.
  2. Formujte malé kuličky z masové směsi.
  3. V hrnci přiveďte k varu masový vývar.
  4. Pomalu vložte masové kuličky do vroucího vývaru a vařte je asi 10 minut nebo dokud nejsou uvařené.
  5. Skládejte hotové masové kuličky do mísy s vařenou nudli a zalijte horkou polévkou.
  6. Ozdobte jemně nakrájenou mladou cibulkou a čerstvým koriandrem.
  7. Podávejte teplé ať vývaru nebo polévka.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *