8. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte exotickou indonéskou specialitu – bakso, lahodnou polévku plnou masových kuliček. Připravte si tuto chutnou a aromatickou pochoutku doma a okuste autentickou indonéskou kuchyni. S receptem na bakso se stanete skutečným mistrem vaření!
Suroviny
- 400g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 100g tapiokové mouky
- 3 stroužky česneku (sekané)
- 1 červená cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kuminu
- 1 lžička pepře
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- 1 litr masového vývaru
- vařená nudle
- mladá cibulka (na ozdobení)
- čerstvá koriandr (na ozdobení)
Postup
- V misce smíchejte mleté maso, tapiokovou mouku, česnek, cibuli, koriandr, kumin, pepř, sůl a vejce. Vzniklou směs důkladně promíchejte.
- Formujte malé kuličky z masové směsi.
- V hrnci přiveďte k varu masový vývar.
- Pomalu vložte masové kuličky do vroucího vývaru a vařte je asi 10 minut nebo dokud nejsou uvařené.
- Skládejte hotové masové kuličky do mísy s vařenou nudli a zalijte horkou polévkou.
- Ozdobte jemně nakrájenou mladou cibulkou a čerstvým koriandrem.
- Podávejte teplé ať vývaru nebo polévka.




