7. 10. 2025
Autor: Petr Kolář
Bakso – Indonéské polévka s kuličkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit lahodnou indonéskou polévku bakso s kuličkami doma! Tato tradiční indonéská specialita je plná bohatých chutí a exotických koření, které jistě potěší vaše chuťové buňky. S naším receptem na bakso jednoduše připravíte lahodnou polévku plnou aroma a šťavnatých masových kuliček. Navíc je příprava velmi snadná a rychlá, takže si můžete užít tradiční indonéskou chuť v pohodlí vašeho domova. Podívejte se na náš recept na bakso a ochutnejte kousek indonéské kuchyně!

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězího nebo vepřového)
  • 100g tapiokové mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 1 lžička bílého pepře
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 200g nudlí (nudlového těsta)
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • Koriandr a petrželka na ozdobení

Postup

  1. V míse smíchejte mleté maso, tapiokovou mouku, prolisovaný česnek, sůl, vejce a bílý pepř. Vytvarujte z této směsi malé kuličky.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuličky masové směsi, dokud nejsou zlatě hnědé.
  3. V hrnci přiveďte k varu hovězí vývar. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a nechte vařit asi 5 minut.
  4. Přidejte nudle a vařte podle návodu na obalu. Přidejte osmažené kuličky a sójovou omáčku.
  5. Na závěr podávejte posypané nasekaným koriandrem a petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *