11. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Chcete ochutnat autentický indonéský pokrm? Vyzkoušejte recept na bakso – lahodnou indonéskou polévku plnou masaových knedlíčků a aromatického vývaru. S naším jednoduchým receptem si můžete připravit lahodný jídlo přímo z pohodlí vaší kuchyně. Nechte se unést exotickými chutěmi Indonésie a vyzkoušejte bakso ještě dnes!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 200g nudlí
- 2l hovězího vývaru
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička karafiátu
- 1 lžička pepře
- 1 lžička cukru
- sojová omáčka, sambal oelek a další koření dle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájený česnek a cibuli.
- Přidáme na drobné kousky nakrájené maso a krátce orestujeme.
- Přilijeme vývar a vaříme do měkka.
- Přidáme sójovou omáčku, karafiát, pepř, cukr a další koření.
- V jiném hrnci uvaříme nudle dle návodu na balení.
- Hotovou polévku podáváme se vařenými nudlemi a můžeme dochutit sojovou omáčkou a sambalem dle chuti.




