11. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Bakso – indonéský polévkový pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Chcete ochutnat autentický indonéský pokrm? Vyzkoušejte recept na bakso – lahodnou indonéskou polévku plnou masaových knedlíčků a aromatického vývaru. S naším jednoduchým receptem si můžete připravit lahodný jídlo přímo z pohodlí vaší kuchyně. Nechte se unést exotickými chutěmi Indonésie a vyzkoušejte bakso ještě dnes!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 200g nudlí
  • 2l hovězího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička karafiátu
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička cukru
  • sojová omáčka, sambal oelek a další koření dle chuti

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájený česnek a cibuli.
  2. Přidáme na drobné kousky nakrájené maso a krátce orestujeme.
  3. Přilijeme vývar a vaříme do měkka.
  4. Přidáme sójovou omáčku, karafiát, pepř, cukr a další koření.
  5. V jiném hrnci uvaříme nudle dle návodu na balení.
  6. Hotovou polévku podáváme se vařenými nudlemi a můžeme dochutit sojovou omáčkou a sambalem dle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *