1. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Bašmel je tradiční francouzská omáčka s kuřecím masem a cibulí, která se hodí k různým pokrmům. Tato lahodná omáčka je jednoduchá na přípravu a svou chuťovou kombinací osloví i ty nejnáročnější gurmány. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodný zážitek při každém soustu.
Suroviny
- 2 cibule
- 400g kuřecího masa
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 500ml mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibuli na tenké plátky.
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmažte cibuli, dokud nebude sklovitá.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmahněte ho ze všech stran.
- Přisypte hladkou mouku a promíchejte, nechte chvíli restovat.
- Postupně přilévejte mléko a za stálého míchání vařte omáčku do zhoustnutí.
- Nakonec dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Bašmel je hotový a můžete ho podávat s vařeným rýží nebo brambory.




