1. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Bašmel, kuřecí omáčka s cibulí.
zdroj: Recepty 24/7

Bašmel je tradiční francouzská omáčka s kuřecím masem a cibulí, která se hodí k různým pokrmům. Tato lahodná omáčka je jednoduchá na přípravu a svou chuťovou kombinací osloví i ty nejnáročnější gurmány. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodný zážitek při každém soustu.

Suroviny

  • 2 cibule
  • 400g kuřecího masa
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500ml mléka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli na tenké plátky.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a osmažte cibuli, dokud nebude sklovitá.
  3. Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmahněte ho ze všech stran.
  4. Přisypte hladkou mouku a promíchejte, nechte chvíli restovat.
  5. Postupně přilévejte mléko a za stálého míchání vařte omáčku do zhoustnutí.
  6. Nakonec dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Bašmel je hotový a můžete ho podávat s vařeným rýží nebo brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *