Vyzkoušejte lahodné batátové karbanátky s avokádovým dipem! Tento recept kombinuje sladké batáty s křupavou kůrkou a krémovým avokádem do jedinečné lahůdky. Ideální jako plnohodnotný vegetariánský pokrm nebo chutný příloha k masu. Nechte se inspirovat a připravte si je doma dle našeho jednoduchého receptu.

Suroviny

  • 2 středně velké batáty
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř, koření dle chuti
  • olivový olej
  • 2 avokáda
  • 1 limetka
  • čerstvá petrželka

Postup

  1. Oloupejte batáty a nastrouhejte je na jemném struhadle.
  2. Na troše oleje osmahněte jemně nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  3. Smíchejte nastrouhané batáty s cibulí, česnekem, vejcem a kořením.
  4. Vytvořte z této směsi karbanátky, obalte je ve strouhance a smažte na pánvi dozlatova.
  5. Na přípravu avokádového dipu rozmixujte maso avokádov s čerstvou petrželkou a šťávou z limetky.
  6. Smažené batátové karbanátky podávejte s avokádovým dipem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *