20. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný a zdravý recept na batátový hummus s česnekem a tahini. Tento krémovitý dip plný chuti a živin je skvělým doplňkem ke grilovanému pečivu, zelenině nebo jako namazaný na sendvič. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodný hummus doma!
Suroviny
- 1 veľký batát (sladký zemiak)
- 1 konzerva cíceru
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice tahini pasty
- šťava z 1 citróna
- 1 lyžička mletej rasce
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej
- petržlen na ozdobenie
Postup
- Pečte batát v predhriatej rúre na 200 stupňov až kým nebude mäkký.
- V mixéri zmiešajte opečený batát, cícer, cesnak, tahini pastu, citrónovú šťavu, rasce, soľ a korenie.
- Pomaly pridávajte olivový olej a mixujte až kým nebude zmes hladká.
- Ochutnajte a pridajte viac korenia podľa potreby.
- Servírujte s ďalším olivovým olejom, mletým korením a nasekaným petržlenom na ozdobenie.




