20. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Batátový hummus s česnekem a tahini
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný a zdravý recept na batátový hummus s česnekem a tahini. Tento krémovitý dip plný chuti a živin je skvělým doplňkem ke grilovanému pečivu, zelenině nebo jako namazaný na sendvič. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodný hummus doma!

Suroviny

  • 1 veľký batát (sladký zemiak)
  • 1 konzerva cíceru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice tahini pasty
  • šťava z 1 citróna
  • 1 lyžička mletej rasce
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • petržlen na ozdobenie

Postup

  1. Pečte batát v predhriatej rúre na 200 stupňov až kým nebude mäkký.
  2. V mixéri zmiešajte opečený batát, cícer, cesnak, tahini pastu, citrónovú šťavu, rasce, soľ a korenie.
  3. Pomaly pridávajte olivový olej a mixujte až kým nebude zmes hladká.
  4. Ochutnajte a pridajte viac korenia podľa potreby.
  5. Servírujte s ďalším olivovým olejom, mletým korením a nasekaným petržlenom na ozdobenie.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *