19. 12. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné BBQ žebra s osvěžujícím bramborovým salátem! Grilovaná masa perfektně dochucená omáčkou a doplněná lehkým salátem z čerstvých brambor je skvělou volbou pro letní grilování. Podívejte se na náš krok za krokem průvodce a připravte si tento chutný pokrm pro celou rodinu.
Suroviny
- 2 kg vepřových žebírek
- 2 lžíce medu
- 4 lžíce hořčice
- 4 lžíce kečupu
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžíce oleje
Postup
- Žebírka omyjeme a osušíme. V míse smícháme med, hořčici, kečup, česnek, sůl, pepř a olej.
- Marinádu potřeme žebírkům a necháme je minimálně 2 hodiny odležet v lednici, ideálně přes noc.
- Zahřejeme gril na střední teplotu a žebírka pečeme asi 1-2 hodiny, občas je otáčíme a potíráme marinádou.
- Mezitím uvaříme oloupané brambory, necháme je vychladnout a nakrájíme na kostičky.
- Do mísy smícháme nasekanou cibuli, nakrájenou papriku, nakrájenou okurku, nakládaný jalapeño a nakrájená vejce.
- Přidáme brambory a zalijeme jogurtovým dresinkem (smetana, citrónová šťáva, sůl, pepř, petrželka).
- Hotové žebírka podáváme s bramborovým salátem a lahodným BBQ omáčkou. Dobrou chuť!




