10. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Berberský kuřecí tajine se sušenými švestkami je lahodný a exotický recept, který okoření vaše jídelníček. Výborné kuřecí maso doplněné sladkými sušenými švestkami a aromatickými kořeněnými bylinkami vytvoří perfektní kombinaci chutí. Naučte se připravit tento tradiční marocký pokrm a okuste něco nového!
Suroviny
- 4 kuřecí stehenní řízky
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 300 g sušených švestek
- 500 ml kuřecího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si osmažte nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji, dokud nezezlátne.
- Přidejte kurkumu, kmín, skořici, koriandr a pepř, promíchejte a nechte chvíli restovat.
- Přidejte kuřecí stehenní řízky a opečte je z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Přisypte sušené švestky a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni pod pokličkou asi 45 minut, dokud maso není měkké.
- Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s chlebem nebo rýží.




