Vyzkoušejte lahodné berberské kuřecí špízy s citronem! Tento recept vám přinese chuť exotického severoafrického koření a osvěžující citrusové příchutě. Připravte si jednoduchý a chutný oběd nebo večeři plnou vůní a chutí západního Maghrebu. Snažte se být kreativní v kuchyni a inspirovat se kulinářskou kulturou Berberů.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 citron
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. Ve větší míse smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, mletou papriku, kmín, sůl, pepř a šťávu z jednoho citronu.
- Kuřecí maso nakrájíme na kostky a dáme do mísy s marinádou. Necháme odpočívat minimálně 1 hodinu v lednici, ideálně ale přes noc.
- Před samotným grilováním špízy navlhčíme vodou, aby se maso lépe peklo.
- Na gril nebo pánvi rozpálíme trochu oleje a na něj dáme špízy. Grilujeme asi 10-12 minut, při grilování obracíme, aby se maso peklo rovnoměrně.
- Po upečení můžeme podávat s kuskusem, salátem nebo zeleninou. Dobrou chuť!




