6. 10. 2025
Autor: Petr Kolář
Bibimbap gulášová rýže zelenina vejce
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap, tradiční korejské jídlo, našlo inspiraci v české kuchyni! Tento jednoduchý recept kombinuje teplé gulášové maso s čerstvou zeleninou a křehkým vejcem, vše podávané na vroucí rýži. Připravte si tento lahodný gulášový bibimbap a pozvěte své chuťové buňky na nezapomenutelnou exotickou cestu!

Suroviny

  • 300g hovězího masa (řízek)
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • hrst hrášku
  • 200g vařené rýže
  • 2 vejce
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 2 lžice cukru
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi si obdobně orestujeme cibulku, na kostičky nakrájenou mrkev, papriku, hrášek a na hroudky pokrájený řízek.
  2. Přidáme sušený česnek a zázvor, osolíme, opepříme, zalijeme sójovou omáčkou a přidáme cukr.
  3. Nechejte dusit, dokud není maso měkké a zelenina změkne.
  4. V druhé pánvi si opečeme vejce na mírně rozšlehaný sníh.
  5. V misce smícháme vařenou rýži s masem se zeleninou a na závěr přidáme opečená vajíčka.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *