6. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap, tradiční korejské jídlo, našlo inspiraci v české kuchyni! Tento jednoduchý recept kombinuje teplé gulášové maso s čerstvou zeleninou a křehkým vejcem, vše podávané na vroucí rýži. Připravte si tento lahodný gulášový bibimbap a pozvěte své chuťové buňky na nezapomenutelnou exotickou cestu!
Suroviny
- 300g hovězího masa (řízek)
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 paprika
- hrst hrášku
- 200g vařené rýže
- 2 vejce
- 6 lžic sójové omáčky
- 2 lžice cukru
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušeného zázvoru
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si obdobně orestujeme cibulku, na kostičky nakrájenou mrkev, papriku, hrášek a na hroudky pokrájený řízek.
- Přidáme sušený česnek a zázvor, osolíme, opepříme, zalijeme sójovou omáčkou a přidáme cukr.
- Nechejte dusit, dokud není maso měkké a zelenina změkne.
- V druhé pánvi si opečeme vejce na mírně rozšlehaný sníh.
- V misce smícháme vařenou rýži s masem se zeleninou a na závěr přidáme opečená vajíčka.




