22. 10. 2025
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – korejská smažená rýže
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo skládající se z míchané smažené rýže s grilovaným masem, zeleninou a pikantní omáčkou. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno a rychle připravit lahodné bibimbap doma. Podívejte se na naši kuchařskou stránku pro podrobný postup a nechte se inspirovat korejskou kuchyní!

Suroviny

  • 400g vařené rýže
  • 100g hovězího masa
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 100g fazolových klíčků
  • 4 vajíčka
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička gočučang (korejská papriková pasta)

Postup

  1. Na oleji osmažte nadrobno nakrájené hovězí maso dozlatova.
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a cuketu a promíchejte s masem.
  3. Přisypte fazolové klíčky a osmahněte vše do měkka.
  4. V míse smíchejte sójovou omáčku, cukr, sezamový olej a gočučang.
  5. Přidejte omáčku k masu a zelenině a vařte do zhoustnulé konzistence.
  6. V pánvi osmažte vajíčka na slunci.
  7. Na talíři smíchejte vařenou rýži s masem, zeleninou a omáčkou.
  8. Na vrch uveďte osmažená vajíčka.
  9. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *