22. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo skládající se z míchané smažené rýže s grilovaným masem, zeleninou a pikantní omáčkou. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno a rychle připravit lahodné bibimbap doma. Podívejte se na naši kuchařskou stránku pro podrobný postup a nechte se inspirovat korejskou kuchyní!
Suroviny
- 400g vařené rýže
- 100g hovězího masa
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 100g fazolových klíčků
- 4 vajíčka
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička gočučang (korejská papriková pasta)
Postup
- Na oleji osmažte nadrobno nakrájené hovězí maso dozlatova.
- Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a cuketu a promíchejte s masem.
- Přisypte fazolové klíčky a osmahněte vše do měkka.
- V míse smíchejte sójovou omáčku, cukr, sezamový olej a gočučang.
- Přidejte omáčku k masu a zelenině a vařte do zhoustnulé konzistence.
- V pánvi osmažte vajíčka na slunci.
- Na talíři smíchejte vařenou rýži s masem, zeleninou a omáčkou.
- Na vrch uveďte osmažená vajíčka.
- Dobrou chuť!




